Vitja Pauwels
foto Kathie Danneels         

 concert   Museum Nocturne
SMAK Museum, Jan Hoetplein GENT

7 OKTOBER
concerten tijdens avondopening museum met tentoonstellingen e.a. activiteiten

21H: Vitja Pauwels solo

Vitja begon gitaar te spelen op zesjarige leeftijd. Nadat hij zijn hart verloor in de klassieke muziek kreeg hij gaandeweg meer interesse voor jazz, pop, rock, folk, noise en elektronische muziek. Na het beëindigen van zijn studies voor Ingenieur Architect in 2012 studeert hij jazz muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Zijn laatste jaar studeerde hij in Trondheim (Noorwegen) bij Stian Westerhus, waar hij ondermeer werkte aan de integratie van live electronics in zijn spel.

Met de tradities in het achterhoofd gaat hij op zoek naar kruisbestuivingen tussen stijlen. Hij wordt aangetrokken door contrasten, intuïtief componeren en onconventionele expressievormen. In 2019 bracht hij een solo live-album uit getiteld 'Day at Half Speed' (RAT + Off Records). Hij onderzoekt de symbiose van gitaarmuziek met elektronische complementen of contrasten.

Hij staat bekend als frontman van Bombataz en is actief in bands als Cram Ration (Teun Verbruggen), Naima Joris, Sound People (Nic Thys), Leap/detach, Warm Bad (Hendrik Lasure), Duo Övinge/Pauwels etc…

 

 

website © MNDesign 2021