Tom Wouters

 gratis concert    improvisatie
BAR LUME, Vrijdagmarkt 33 GENT

31 JULI 2021 - 17H

Paul Van Gysegem en el NEGOCITO Records en Bar Lume nodigen de in Barcelona geboren pianist Josep-Maria Balanyà uit. Dit wordt ongetwijfeld een spannende muzikale ontmoeting van 2 artiesten, die beiden vlot schakelen tussen beeldende kunst en geïmproviseerde muziek. In hun werk gaan ze op zoek naar interactie waarbij het ene medium een inspirerend effect heeft op het andere.

De concerten van Josep-Maria Balanyà zijn krachtige rituelen – je zou kunnen zeggen dat hij met zijn hele lichaam piano speelt – waarbij we de aanwezigheid van muziek kunnen zien veranderen in materie. Internationaal erkend als muzikant op het gebied van improvisatie en de nieuwe hedendaagse muziek, experimentele muziek en performance, is hij ook componist, dirigent van improviserende orkesten, geluidskunstenaar, schilder en fotograaf.

Bassist Paul Van Gysegem, vooral bekend van zijn monumentale sculptuur aan het Gent Sint-Pieters station, verkent een nieuwe muzikale taal, aangewakkerd door de Amerikaanse avant-garde van muzikanten als Cecil Taylor, Steve Lacy. Als beeldend kunstenaar kenmerkt zijn oeuvre zich door een doorgedreven vormenonderzoek. Dit jaar bracht Paul met zijn quintet het veel geprezen ‘Square Talks’ uit als opvolger van zijn legendarische plaat Aorta (Futura, 1971), een historisch belangrijk document in de pionierstijd van de Europese free jazz, en Traverse (el NEGOCITO, 2016).

de muzikanten zijn
Josep-Maria Balanyà: piano
Paul Van Gysegem: contrabas

 

Dit concert geniet de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

 

Josep-Maria Balanyà/Paul Van GysegemJosep-Maria Balanyà/Paul Van GysegemJosep-Maria Balanyà/Paul Van GysegemJosep-Maria Balanyà/Paul Van GysegemJosep-Maria Balanyà/Paul Van Gysegem
foto's Geert Vandepoele      

 

 

zie ook FACEBOOK EVENT

 

 

website © MNDesign 2021