Farida Amadou
© Laurent Orseau

 nocturne   SMAK MUSEUM
Jan Hoetplein 1, Gent

LATE DONDERDAG -  3 MAART

concerts en activiteiten tijdens de nocturne van het museum met tentoonstellingen
+
POP ART from Warhol til Panamarenko: From the Collection Matthys-Colle & S.M.A.K
De Kleine Catalogus van de Collectie van het S.M.A.K.
De Vrienden v/h S.M.A.K. tonen Finbar Ward Barely a Ripple
Broodthaerskabinet

tickets:

regels/protocols van het moment
- een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar
- a Covid Safe Ticket (+ID) is verplicht vanaf 16 jaar

 

19H: Farida Amadou

Farida Amadou is een muzikant en performer uit Luik en wordt consequent één van de meest opmerkelijke nieuwe sterren van de Europese improvisatie scene genoemd. Ze speelde al samen met wereldbekende muzikanten in heel Europa, zoals gitarist Thurston Moore van Sonic Youth en free jazz pionier Peter Brötzmann. Farida was lid van de punk/noise band Cocaine Piss wanneer die hun album 'Passionate and Tragic' opnamen in Chicago met producer Steve Albini.

Farida Amadou: bas & electronics


21H: Dishwasher_

Dishwasher_ is een driekoppige band uit Gent die naar eigen zeggen jazz voor non-jazz believers maakt. Vanwege een grote bewondering voor computer geproduceerde muziek benadert het trio hun nogal conventionele instrumenten zodanig dat er geen associatie meer is met een klassiek jazztrio. Live, door middel van improvisatie, neemt hun energieke set onverwachte wendingen waarbij composities worden gekneed tot een uniek, avontuurlijk doch dansbaar geheel, zodat de band en dus het publiek zich volledig kan overgeven aan het moment.
Sinds hun start vorig jaar wonnen ze de Sounds Of Sprouts competitie, Jazz Awards Maastricht, kregen ze de Sound Track 2021 prijs en stonden ze op de shortlist van Young Jazz Talent Gent. Tijd om ze mee te maken


Werend Van Den Bossche: saxofoon
Louise van den Heuvel: bas
Arno Grootaers: drums


Dishwasher_

 

 

website © MNDesign 2022