HOME  - ENG

LINE UP CITADELIC@SMAK 17

location: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Ghent

 

andere concerten

dinsdag 21 FEBRUARI
20H
1000 anthems to work on a good end (Jan Klare / Wilbert De Joode / Bart Maris / Michael Vatcher)
21H15
KEENROH (Thijs Troch / Jan Daelman) + LYTTON + GEBRUERS


other concerts

donderdag 16 MAART
20H
NEXT PONY LEVEL (Sebastian Strinning / Jakob Warmenbol)
21H15
AGUSTI FERNANDEZ / JOHN BUTCHER / HUGO ANTUNES / ROGER TURNER


dinsdag 16 MEI
20H
VEDER (Niels Van Heertum / Eivind Lønning / Joachim Badenhorst / Ruben Machtelinckx)
21H15
SYLVIE COURVOISIER TRIO (Sylvie Courvoisier/ Drew Gress / Kenny Wollensen)


 

 

archive 2015

 


for reservation (VVK) mail info@citadelic.be

 

 

 

 

donderdag 27 april 2017

20H - ERIK VERMEULEN solo

Erik Vermeulen is afkomstig uit een muzikale familie maar liet zijn klassieke muziekcarrière met cello staan en stapte later naar de jazz om jazzpianist te worden. Ondertussen vormt Vermeulen een vertrouwde en toch aparte stem in het Belgische jazzlandschap.

Vermeulen legt zich in de eerste plaats toe op het creëren van zijn eigen muziek. Composities van eigen makelij worden afgewisseld met improvisaties van verschillende allure en een selectie uit het standaardrepertoire. Het trio leek hem hiervoor de beste formule. Intiem genoeg en toch met veel mogelijkheden. Hij heeft met verscheidene trioformules gespeeld: Hein Van de Geyn en Dré Pallemaerts, Jean-Louis Rassinfosse en Félix Simtaine, Philippe Aerts en Dré Pallemaerts, Otti Van der Werf en Erik Thielemans, Sal La Rocca en Jan de Haas, Marek Patrman en Eric Surmenian of Manolo Cabras en Marek Patrman.

Met altsaxofonist Ben Sluijs zette hij een intense samenwerking op. Niet alleen was Vermeulen lid van zijn kwartet en The Unplayables meet Erik Vermeulen, maar ook vandaag blijven deze muzikale bloedbroeders actief als duo.

In de loop der jaren was hij aan de zijde te zien van heel wat Belgische en internationale musici, gaande van Jacques Pelzer, Phil Abraham, Steve Houben, Richard Rousselet tot Toots Thielemans, Philip Catherine, Joe Lovano, Art Farmer, Steve Grossman, Clark Terry, Teddy Edwards,Michael Moore en Barre Phillips.

Prijzen
Django d'Or 2003: beste Belgische musicus van het jaar
Klara Muziekprijzen 2009: winnaar in de categorie Jazz

Erik Vermeulen: piano

 

21H15 - GAYLE BARCELLA CABRAS

Zijn levensverhaal is een mysterie en zijn muziek is al meer dan dertig jaar als een harde korst waar je amper doorheen komt. Nee, enigmatischer dan Charles Gayle (1939) komen ze niet. De saxofonist (en pianist) was in de vroege jaren zeventig al actief in New York en behoorde daarmee tot een van de eerste generaties freejazzmusici. Maar het liep niet allemaal van een leien dakje. Na een tijdje in New York te hebben gewoond werd Gayle dakloos en leefde hij gedurende vijftien jaar op straat (al kunnen het er ook twintig zijn geweest), zijn saxofoon spelend op straathoeken en in metrostations voor eten of kleingeld. Pas eind jaren tachtig komt hij terug in het vizier nadat op het Zweedse label Silkheart enkele albums van hem verschijnen. Sindsdien heeft Gayle zich in recordtempo opgewerkt tot een centraal figuur binnen de hedendaagse freejazz, een furieuze blazer die op zijn 77ste nog steeds weet te imponeren met zijn rauwheid en expressieve kracht. Hij speelde reeds legendarische concerten in ons land, waarbij vooral zijn passage met William Parker en Rashied Ali in Kunstencentrum BELGIE exact tien jaar geleden nog steeds nazindert. Gayle is ondertussen vertrouwd met de Italiaanse, maar al jarenlang in België bivakkerende tandem Manolo Cabras/Giovanni Barcella. Het trio speelde de voorbije jaren namelijk regelmatig concerten in binnen- en buitenland en er zijn ook plannen voor een opname. Bijgevolg is dit een goed gerodeerd trio, met een ijzersterke frontman en een vrijpostig inventieve ritmesectie. Een echte freejazz classic!

Charles Gayle: saxofoon & piano
Manolo Cabras:
bass
Giovanni Barcella:
drums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

NEWS

30 january 2015
We will program concerts in co production with SMAK at the Museum. 3 spring dates to follow soon !!!

8 august 2014
Citadelic Festival edition 8 from 28 til 31st of may

8 june 2014
Atelier sessions announced... release eNR022 / new kid on the bloc on piano Kaja Draksler / Giovanni Barcella as Robin Hood

17 may 2014
helterskelter... programm on the way; poster by smeraldina-rima etc.

                      website: made by MNDesign 2015 (info@mi-negocio.net)