car free redlightBlue #8
tekening Swahili                

 festival   Autoloze Zondag
SINT-ANNAPLEIN GENT

19 SEPTEMBER, 12H-18H
jaarlijks festival met een Negocito touch... denk aan cumbia met een hoek af...

13H15: Sued / Baggiani Duo, Een ‘out of the ordinary’ sax-drums duo

Hun muzikale benadering komt voort uit een encyclopedische studie van jazz en improvisatie, evenals klassieke compositie en postklassieke technieken. Deze informatie is gebrouwen in een vat overlopend van Argentijnse en Latijns-Amerikaanse cultuur.
Hun weg naar een eigen geluid is ook die van traditie verbonden met muzikale toewijding. De afgelopen 25 jaar hebben Natalio Sued en Marc Baggiani uitgebreid samen gespeeld en getourd in verschillende formaties, waarbij ze het publiek verrasten met hun unieke en wederzijdse muzikale begrip, op vele grote festivals stonden en in intieme clubruimtes speelden. Samen werkten ze aan 7 releases, waaronder elkaars projecten maar ook albums van derden.

Ze hebben zojuist hun eerste duo-album opgenomen. Horn-Drum wordt een explosief nieuw album uit de onderbuik van de pandemieperiode, klaar om nog dit jaar uit te komen via el NEGOCITO Records.

Sued / Baggiani Duo
foto van Bruno Bonansea
de muzikanten zijn
Natalio Sued: tenorsaxofoon & clarinet
Marc Baggiani: drums

15H: Imre & Myrddin De Cauter,  flamenco tango...

Myrddin De Cauter, de jongste zoon van multi-instrumentalist Koen De Cauter, is een fenomeen in de hedendaagse muziekwereld. Op zijn 14de ontdekte hij de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. Myrddin trok naar Spanje om lessen te volgen bij flamencogrootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar... Hij bleek niet zomaar een flamencogitarist te zijn, maar wel een uitzonderlijk talent. Zijn technische virtuositeit, zijn experimenteerdrang en zijn diep lyrisch beleven versmelt hij moeiteloos tot een geheel. Met zijn laatste album ‘Myfyrio’ bewijst hij dat grote flamencovirtuozen niet noodzakelijk uit Spanje hoeven te komen. Myrddins dochter Imre, celliste, debuteerde aan zijn zijde op Gent Jazz 2018. Het ontluiken van een mooie carrière staat in de sterren geschreven. De muzikantenfamilie De Cauter schuift een nieuwe generatie naar voren.

Imre & Myrddin De Cauter de muzikanten zijn
Myrddin De Cauter: gitaar
Imre De Cauter: cello

16H30: The Ambush Party, discombobulated cumbia

The Ambush Party is een internationale formatie uit Amsterdam die staat voor het brengen van geïmproviseerde muziek. De laatste jaren ontwikkelde de band echter ook een fascinerend repertoire van cumbia-muziek met gebruik van origineel materiaal, composities van Misha Mengelberg en traditionele cumbias.
"The Ambush Party plays improvised music that is impossible to predict, and impossible to resist. This is music as theatre and as exciting, engaging and humorous a band as you are likely to see." Laurence Mackin, Irish Times

"Like a Zoo after closing..." Downbeat

"You stumble, you fall, but you never hit the ground. You are flying in between two beats and the second never hits. This is the ridiculous dangerous sexy rhythm of The Ambush Party’s Cumbia." O J Hoogland
The Ambush Party, de eerste band die uit de huidige improvisatiescene in Amsterdam ontpopte, heeft inderdaad een toepasselijke naam. Als in een hinderlaag ligt de band op de loer op de luisteraar en verrast hem met improvisaties uit uiteenlopende genres als noise, tango, opera, drum 'n' bass en jazz. Wat de Party betreft, een idee dat vele jaren geleden als grap begon tijdens een theatervoorstelling, vormt nu een integraal onderdeel van de concerten van de band - een onweerstaanbaar swingend geheel van cumbia en andere dansbare ritmes.

The Ambush Party
de muzikanten zijn
Natalio Sued: tenorsaxofoon
Harald Austbø: cello
Oscar Jan Hoogland: rhodes
Marc Baggiani: drums

 

 

 

website © MNDesign 2021