Peter Jacquemyn & John Dikeman
        

 Citadelic festival 2022 

25 MEI - 18H
   PETER JACQUEMYN QUARTET
            indie impro met bezwerende Tibetaanse keelklanken

Visueel kunstenaar/muziekmaker Peter Jacquemyn kan je te werk zien in zijn atelier met kettingzaag of bijl. Op het podium worstelt hij met zijn contrabas en doet met menig voorwerp zijn snaren trillen. Zo improviseert hij al jaren op podia groot en klein in zowel binnen- als buitenland (FUNDAMENT, Evan Parker, ….). Hoogtijd om terug een eigen band te hebben moet Jacquemyn gedacht hebben bij het ronselen van al dit schoon volk.

Zijn medespelers zijn niet van de minste aldus:

Met keywords: Pools/Italiaans, gitarist, Deus, Evil Superstars, Kiss my Jazz kom je vast bij Mauro terecht. Zo is er maar één. Beroemd en berucht met zijn veelvoud van zijprojecten zijn haast niet meer te tellen.

John Dikeman, hobby bokser en free jazz componist reisde de wereld af met zijn saxofoon om vervolgens via Amsterdam in het Antwerpse te landen. Hij speelde samen met Jasper Stadhouders, Onno Govaert Tollef Østvang, Jon Rune Strøm, William Parker, Hamid Drake, Andrew Barker, Dirk Serries, Steve Noble, Luis Vicente, Aleksandar škorić, Godspeed You! Black Emperor, Metropole Orkest en het Cairo Symphony Orchestra. Ok ja, Wij zijn overtuigd.

Multidisciplinair jazz drummer die vooral jazz drummer mag genoemd worden. Moeilijk in een vakje te plaatsen en eeuwige zoeker die de grenzen van percussie opzoekt. Schuimt het Belgische jazzlandschap af sinds de jaren tachtig om vervolgens helemaal zijn eigen weg te gaan. Tegenwoordig doet hij onderzoek aan de Royal Academy of Fine Arts en het conservatorium.

John Dikeman - tenorsaxofoon
Mauro Pawlowski - gitaar
Peter Jacquemyn - contrabas & stem
Eric Thielemans - drumsANDERE CONCERTEN 25 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 

website © lepetitchevalier 2022