Audrey Lauro
Laurent Orseau        

 Citadelic festival 2022 

29 MEI - 18H
   AUDREY LAURO
            Audrey Lauro is artist in Residence op Citadelic 2022

Een klankreis tussen aanwezigheid en afwezigheid waar organische en spontane bewegingen hun ritmiek opleggen in het licht van de verwachte herhaling en meer bepaald in het licht van het geluidsgeheugen dat wordt bepaald door een bepaalde akoestische omgeving. Verschijning en verdwijning vormen de ritmische partituur van een voorstelling rond het auditieve geheugen, het klank- geheugen. Een exacte en onvoorspelbare herinnering.

De in Brussel wonende Audrey Lauro begon eerst met jazz om later, na haar studies muziekcompositie en het behalen van een Master Slavische Filologie, actief te worden in de hedendaagse muziek. Ze heeft de afgelopen tien jaar haar muziek ontwikkeld in de experimentele Belgische muziekscene. Als altsaxofonist die zich vooral richt op vrije geïmproviseerde muziek, werkt ze diep in de taal van het instrument; van frasering tot klankgebeuren via allerhande atomen en partikeltjes.

In 2012 en 2013 was ze curator van het festival Wolves Stories (Ateliers Claus) in Brussel, gewijd aan de vrouwelijke improvisatiescène, "een portret van vrouwen door middel van muziek, teksten, films en experiment". Sinds 2013 werkt ze regelmatig samen met het innovatieve productieplatform/ensemble voor multidisciplinaire muziekprojecten ChampdAction in twee belangrijke producties van het collectief Hold your Horses - Grand Opera de Trash 1 en Hrzchmrz - Grand Opera de Trash 2.
Audrey Lauro - alto saxofoon 

 

ANDERE CONCERTEN 29 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 

website © lepetitchevalier 2022