Ghost Trance Septet at Rainy days, Luxembourg
© Kobe Wens        

 nocturne   SMAK MUSEUM
Jan Hoetplein 1, Gent

LATE DONDERDAG - 2JUNI

concerts en activiteiten tijdens de nocturne van het museum met tentoonstellingen
+
De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.
* Splendid Isolation
*Barzakh Lydia Ourahmane
* Prijs van De Vrienden v/h S.M.A.K.
* Healing the Museum Artist in Residence Grace Ndiritu
* Broodthaerskabinet

tickets:

 

Ghost Trance Project is het resultaat van een onderzoeksproject gewijd aan het verkennen en uitvoeren van de verschillende interpretatiemogelijkheden van Anthony Braxton's Ghost Trance Music (GTM) in zowel solo- als groepscontext.

Anthony Braxton's "Ghost Trance Music” vertegenwoordigt, balancerend tussen notatie en improvisatie, een uniek oeuvre die de traditionele rollen van de componist, partituur en uitvoerder uitdaagt. In “Ghost Trance Music” komt het hele fascinerende muzikale universum van Braxton te samen. Je stapt een ritueel binnen, geleid door een melodie zonder begin of einde, een stroom van bewustzijn die dient als het centrale spoor dat je naar het onbekende leidt. Oorspronkelijk geïnspireerd door de Indiaanse praktijk van het Ghost Dance-ritueel, waarbij overlevende leden van Indiaanse stammen proberen te communiceren met hun voorouders door middel van transcendentale spookdansen, zijn de Ghost Trance Music-stukken speciaal ontworpen om te functioneren als paden tussen de verschillende muzikale systemen van Braxton, tussen notatie en improvisatie, tussen verleden, heden en toekomst. Het zorgt ervoor dat een veelvoud aan muzikale praktijk de krachten bundelt en waarbij de traditionele genregrenzen worden doorbroken. Het creëert een arena waarin Braxton helpt bij het samenstellen van intuïtieve ervaringen voor zowel artiesten als luisteraars.

20H: Kobe Van Cauwenberghe's Ghost Trance solo

Ghost Trance Solos verkent de volledige reikwijdte van Braxtons Ghost Trance Music-composities in de context van een solo-optreden. Om te genereren wat Braxton een veld van activiteiten noemt in een solo-context, ontwikkelde Kobe Van Cauwenberghe een intuïtieve opstelling met behulp van loops en live-elektronica om meerdere lagen muzikaal materiaal gelijktijdig en spontaan te laten ontstaan.

Kobe Van Cauwenberghe - elektrische gitaar, elektronica, stem


21H: Kobe Van Cauwenberghe's Ghost Trance Septet plays Anthony Braxton

Kobe Van Cauwenberghe nodigde een groep muzikanten uit om zich gezamenlijk te storten op het muzikale wonderland van Anthony Braxton's Ghost Trance Music (GTM) om zo de unieke gemeenschappelijke aspecten en de implicaties ervan voor de vertolker verder te verkennen. In de zomer van 2021 nam de Ghost Trance Septet vier GTM-composities op, die het hele spectrum van de vier verschillende 'soorten' van het GTM-systeem bestrijken. Na een geweldig concert op het Rainy Days festival in Luxemburg en met de volledige goedkeuring van de meester Anthony Braxton zelf (zie foto hierboven), is de Ghost Trance Septet enthusiast en klaar om dit geweldige werk naar zijn publiek te brengen.

The musicians of this Belgian-Danish septet have excellent reputation, whether in the art of improvisation, the interpretation of new music, or both. Braxton's work is made for exploratory instrumentalists with such expertise. After the Ghost Trance Septet's performance at the rainy days Festival on November 13, 2021 in Luxembourg, the composer (who was booked for a trio concert at the festival) was sitting in the audience and could hardly contain himself with emotion and excitement. Understandably so. I dare say he had never experienced his GTM concept from the listener's perspective as varied, elaborate and fluid as on that day. The Ghost Trance Septet does everything right on this production. Whereby "right" is not meant in the sense of correctness, which Braxton dismisses in his recommendations to performers above, but in the sense of astonishing creative, daring, lustful, sensitive, and thrilling. How to play Braxton? Whoever holds this album in his hands can put a very convincing answer on the record player. Over and over again. - - Excerpt from Timo Hoyer’s liner notes. (Timo Hoyer is author of the book Anthony Braxton – Creative Music, Wolke Verlag, Hofheim 2021)


Kobe Van Cauwenberghe - electrische gitaar, nylon string gitaar, electrische bas, synths, stem
Frederik Sakham - contrabas, electrische bas, stem
Elisa Medinilla - piano
Niels Van Heertum - euphonium, trompet
Steven Delannoye - tenor saxofoon, basclarinet
Anna Jalving - viool
João Lobo - drums, percussie


 

 

website © MNDesign 2022