?
        

 Citadelic festival 2022 

28 MEI - 12H
   Seppe Gebruers / Paul Lytton
             slechts 1 piano, maar met een magische drum

Paul Lytton staat sinds eind jaren zestig in de voorhoede van geïmproviseerde muziek samen met kompanen als Evan Parker, Derek Bailey, Barry Guy, Paul Lovens, …. Hij is een Engelse freejazz en vrij improviserende percussionist. Zijn unieke en constant evoluerende muzikale taal maakt hem tot een van de inspirerende muzikanten van deze tijd.

Seppe Gebruers is een Belgische pianist, improvisator en componist van een jongere generatie.
De improvisatiescene kent zijn naam al, dankzij zijn betrokkenheid in verschillende avontuurlijke projecten zoals het grote ensemble 'Ifa y xango', het pianoduo met Erik Vermeulen, genaamd 'Antiduo, Bambi Pang Pang featuring de legendarische Andrew Cyrille en het trio met de pionier Paul Lovens en Hugo Antunes (Seppe, Hugo en Paul).
Hij leidt het Trojka collectief met een aanpak die verre van traditioneel is, ook muzikaal. Hij bereidt zijn eerste solo-opname voor die begin volgend jaar zal uitkomen, met twee piano's die in kwarttonen zijn gestemd.
Op deze manier kan hij microtonale muziek verkennen en confronteren met de stemming in de westerse wereldmuziekorthodoxie.

Seppe Gebruers - piano
Paul Lytton - percussie
 

 

ANDERE CONCERTEN 28 MEI

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 

website © lepetitchevalier 2022