LINE UP CITADELIC@SMAK 15

location: S.M.A.K. museum
Jan Hoetplein 1, Ghent

wednesday 8 APRIL
20H
Seppe Gebreurs Solo
21H
Universal Indians ft. Joe McPhee


friday 1 MAY
20H
Christian Wallumrød Solo
21H
Howard Peach

 

 

archive

friday 27 FEBRUARI
Han Bennink / Jasper Stadhouders + Ifa y Xango Tentet


for reservation mail info@citadelic.be

 

 

 

 

 

20H - SEPPE GEBREURS Solo

Seppe Gebreurs (1990) is een Belgisch pianist, improvisator  en componist. Zijn naam is reeds bekend in het Belgische muzieklandschap van onder andere zijn werk bij het septet 'Ifa y Xango' (winnaar 'Jong jazztalent Gent'), het pianoduo met Erik Vermeulen genaamd'Antiduo', Bambi Pang Pang feat. Andrew Cyrille (gekend van zijn samenwerking met Cecil Taylor, Coleman Hawkins, John Coltrane en anderen), de popgroep Mount Meru en zijn solo project..

Seppe Gebreurs: Piano

21H - UNIVERSAL INDIANS ft. JOE McPHEE

Universal Indians is een krachtig improvtrio dat bestaat uit de in Amsterdam residerende Amerikaanse saxofonist John Dikeman en de Noorse ritmetandem Jon Rune Strøm (bas) en Tollef Østvang (drum). Dikemans krachtige saxuithalen kennen we vooral van zijn power unit Cactus Truck en zijn voortrekkersrol in de Amsterdamse improvscene. Rune Strøm en Tollef Østvang kennen we van All Included, een kwintet met Martin Küchen in de rangen. Ze vertegenwoordigen de nieuwe generatie Scandinavische muzikanten die improvisatie en freejazz hoog in het vaandel dragen, runnen samen Stone Floor Records en treden internationaal steeds meer op de voorgrond.

Saxofinist en trompetspeler Joe McPhee (75 inmiddels) is een van de lichtende voorbeelden voor Universal Indians. Sinds de jaren zestig weet hij verschillende generaties te bekoren en te inspireren met zijn lyrische benadering en abstracte improvisaties. Een betere gast om deze nieuwe generatie klankenstormers te vervoegen konden wij ons niet bedenken.

John Dikeman: saxophone
Jon Rune Strøm: bass
Tollef Østvang: drums
Joe McPhee: trumpet, saxophone, cornet, ventieltrombone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOME

 

 
 

 

NEWS

30 january 2015
We will program concerts in co production with SMAK at the Museum. 3 spring dates to follow soon !!!

8 august 2014
Citadelic Festival edition 8 from 28 til 31st of may

8 june 2014
Atelier sessions announced... release eNR022 / new kid on the bloc on piano Kaja Draksler / Giovanni Barcella as Robin Hood

17 may 2014
helterskelter... programm on the way; poster by smeraldina-rima etc.

                      website: made by MNDesign 2012
                      poster artwork copyright of Elsie Vercaigne