Nocturne 5 augustus 2021

 festival   CITADELIC #14
13 AUGUSTUS . 17H

reservoir ghosts
   nieuwe internationale band, contemporary jazz en improv op zijn scherpst

In een kasteel van herinnering, een intuïtieve stroom volgend, dwalen vier lichamen en geesten rond, ontmoeten en communiceren.

Samuel Ber (Malaby/Dumoulin/Ber, MikMâäk, Benoît Delbecq) stelt nieuw internationaal kwartet Reservoir Ghosts voor, met de in Kopenhagen wonende saxofoniste Lotte Anker (Anker/Taborn/Cleaver, trio met Sylvie Courvoisier en Ikue Mori, Fred Frith, Marylin) Crispell, Andrew Cyrille), de Amerikaanse cellist Daniel Levin (Tony Malaby, Mat Maneri, Anthony Braxton, Joe Morris, Chris Corsano, ...), twee sterk originele figuren uit de hedendaagse jazz en de experimentele en geïmproviseerde muziekscene. Voeg daar nog het fris talent van bassist Soet Kempeneer en je hebt alle ingrediënten voor een straf concert.
De keuze van instrumentatie met 2 snaarinstrumenten, de saxofoon en drums stelt daarenboven elke muzikant in staat zich te bevrijden van de traditionele rol van hun instrument en laat elk avontuur mogelijk.
De composities van Samuel Ber, van liedjes tot macro-architecturen, geschreven voor deze specifieke muzikanten, zijn bedoeld om elke artiest de ruimte te bieden om zichzelf uit te drukken, vrij maar met focus.


lotte anker . saxen
daniel levin . cello
soet kempeneer . contrabas & electrische bas
samuel ber . drums & composities

 

 

andere concerten op 13.08

 

 

hedendaagse kunst op 13.08

vanaf 12H    performance messieurs delmotte — FACTS & GESTURES III
artistieke interventie marie peeters

doorlopend
installaties van bart van dijck, katinka de jonge, roeland tweelinckx, nathalie chambart

 

 

met de fantastische steun van

        

 

 

website © MNDesign 2021