estiévenart / andrioli / pierre

 festival   CITADELIC #14
14 AUGUSTUS . 19H

estiévenart / andrioli / pierre
   beheerste melancholie en lyrische jazz

Jean-Paul Estiévenart, Nicola Andrioli en Antoine Pierre presenteren een volkomen nieuw trio-concert. Ze laten stukken horen van het veelgeprezen laatste album Strange Bird van Jean-Paul in eerder luchtige en zeer open versies, maar ook werk van andere boeiende componisten. Verwacht een streling om de oren, verwacht vooral ook virtuositeit!

Jean-Paul Estiévenart is ondanks een atypisch parcours al enkele jaren de waarschijnlijk de meest gevraagde trompettist in de Belgische jazzwereld. Zijn voorliefde voor jazzgrootheden als Chet Baker, Wynton Marsalis en Miles Davis maar ook voor klassieke muziek kan hij moeilijk onder stoelen of banken steken. Zonder hogere muziekopleiding benadert hij zijn trompet met ijzeren discipline als topsport. Dat maakt hem zo bijzonder. “Eens je met gelijkgestemden aan het musiceren bent, denk je gelukkig niet meer aan dat foltertuig in je handen. Dan zit je in het moment.” getuigt hijzelf hierover.
En de gelijkgestemden in dit trio zijn natuurlijk niet van de minste. Trouwens de gehele avond presenteren we muzikanten die mekaar zeer goed kennen en samen al veel het podium hebben gedeeld onder allerhande bezettingen. Nicola Andrioli dus (zie vorig concert, die je aan de zijde van Philip Catherine kan vinden, maar ook drummer Antoine Pierre die voor zichzelf al meer dan een stevige reputatie heeft uitgebouwd met zijn eigen groep Urbex maar ook met o.a. Taxiwars, de jazzgerelateerde groep van Tom Barman (dEUS) met Robin Verheyen.

 

jean-paul estiévenart . trompet
nicola andrioli . piano
antoine pierre . drums

 

 

 

andere concerten op 14.08

 

hedendaagse kunst op 14.08

15H      performance rené van gysegem & compagnie
artistieke interventie marie peeters

doorlopend
installaties van bart van dijck, katinka de jonge, roeland tweelinckx, nathalie chambart

 

 

 

 

met de fantastische steun van

        

 

 

website © MNDesign 2021