augusto pirodda quartet

 festival   CITADELIC #14
14 AUGUSTUS . 20H30

augusto pirodda quartet
   vrijheid, passie en creativiteit in hedendaagse klassieke jazz

Een Trio-cd opnemen met als sidemen bassist Gary Peacock en drummer Paul Motian? Nee, het is niet enkel Keith Jarrett gegeven. De Italiaanse Brusselaar Augusto Pirodda moet zowat het best bewaarde geheim in de Belgische jazzscène zijn.

Augusto Pirodda weet zijn medemuzikanten goed uit te kiezen. De Italiaanse bassist Manolo Cabras (Toots Thielemans, Enrico Rava, Roswell Rud, Charles Gayle, ...) speelt al meer dan 20 jaar aan de zijde van Pirodda. De Tsjechische drummer Marek Patrman is een niet weg te denken drummer in de Belgische jazzscène aan de zijde van Cabras, de spreekwoordelijke 4 handen op één buik. Ben Sluijs, vaak genoemd als de meest lyrische en poëtische jazzsaxofonist uit de Benelux, maakt het kwartet compleet.

Het pianospel van Pirodda kan je zien als simpel en melodisch, maar bij momenten ook onstuimig en nerveus en valt opvallend goed samen met de muzikale gevoeligheid van Ben Sluijs. Het contrast tussen deze twee werelden maakt hun muziek heel open en onvoorspelbaar. Cabras en Patrman, die zowel een toonaangevende dan wel ondersteunende rol kunnen aannemen, zorgen ervoor dat piano en sax een maximale vrijheid genieten. Kortom, het Augusto Pirodda Quartet maakt muziek dat voortdurend evolueert en zich voedt met de creativiteit van alle muzikanten.

What I hear in your music is the essence of improvisation. Spontaneity is only possible if we forget about ourselves and listen. You, Sluijs, Cabras and Patrman really express this essence with joy, passion and energy.” Gary Peacock

Kortom, een waardige headliner en afsluiter voor een echte jazzavond.

 

ben sluijs . sax & fluiten
augusto pirodda . piano
manolo cabras . contrabas
marek patrman . drums

 

 

andere concerten op 14.08

 

 

hedendaagse kunst op 14.08

15H      performance rené van gysegem & compagnie
artistieke interventie marie peeters

doorlopend
installaties van bart van dijck, katinka de jonge, roeland tweelinckx, nathalie chambart

 

 

 

 

met de fantastische steun van

        

 

 

website © MNDesign 2021