Eternal Triangle
        

 Citadelic festival 2022 

26 MEI - 18H30
   ETERNAL TRIANGLE (UK)
            free op de ritmiek van Afrika en Zuid-Amerika

Eternal Triangle speelt de muziek van Trevor Watts, composities die oorspronkelijk zijn geïnspireerd op ritmische structuren uit Afrika en Zuid-Amerika, maar ook op jazz en Europese muziekvormen. Het trio is gebouwd op twee duo's: Veryan en Trevor speelden voor het eerst samen in Trevor's "Moiré Music" in de vroege jaren 1980 en hebben sindsdien een lange samenwerking gehad in het 'Dialogues'-project waar hun werk als open improvisator jarenlang samen werd verkend wereldwijd. Het tweede duo bestaat uit Jamie en Trevor, waar Jamie in de jaren 2000 betrokken was bij Trevor's 'Celebration Band' en later in een zeer succesvol duo dat wereldwijd toert en verschillende cd's opneemt. Het derde duo met Veryan en Jamie moet nog worden ontdekt!

In juli 2021 begonnen de drie muzikanten samen te werken aan enkele prachtige nieuwe stukken die speciaal door Trevor waren bedacht. De ontwikkeling van deze composities kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens repetities of tijdens een concert. Elke speler in de groep kan in elk stuk iets nieuws ontdekken, en daarom veranderen de composities voortdurend. De sterke punten van dit trio zijn als de duurzame en inerte kracht van een driehoek, waarbij elke kant de andere ondersteunt - 'Eeuwige Driehoek'. Dit is muziek met een diepgang die zowel expansief als eerlijk is.

De groep speelde al in menig grote jazzclubs in Europa en kon haar publiek meer dan overtuigen, met veel lovende reacties. Aanrader!!!

Trevor Watts - saxofoons
Veryan Weston - keys
Jamie Harris - congas & percussieANDERE CONCERTEN 26 MEI

AFGELAST

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 

website © lepetitchevalier 2022