Hawkins - Lauro - Sanders
        

 Citadelic festival 2022 

26 MEI - 21H
   HAWKINS - LAURO - SANDERS (UK/FR)
            eerste ontmoeting van drie klassebakken

Tijd voor het dagelijkse muzikale moment van artist in residence Audrey Lauro. Omdat we lak hebben aan de Brexit en gezien de dag reeds Engelse grootmeesters vat, maken we van de gelegenheid gebruik om ook de verfijnde drummer/percussionist Mark Sanders en de benadigde pianist Alexander Hawkins te inviteren.

Alexander Hawkins
(Louis Moholo-Moholo, Evan Parker, Mulatu Astatke...) is een unieke stem in de hedendaagse muziek met een eigen geluid, gebeiteld door zijn liefde voor vrije improvisatie en zijn fascinatie voor structuren.
Hij houdt duidelijk van uitdagingen. Na onder meer solowerk (‘Iron Into Wind (Pears From An Elm)’) en een duo-cd met Tomeka Reid (‘Shards And Constellations’) schakelt hij moeiteloos over op een zestienkoppig ensemble met daarin Evan Parker en strijkers.

Mark Sanders maakt carrière in vele stijlen en genres, maar heden ten dage voornamelijk op Free Jazz / Free Improvisation gebaseerde werk. Hij werkt daarnaast ook in theater-, dans-, hedendaagse klassieke en conceptuele kunstsituaties, en treedt op in landen over de hele wereld, waaronder Japan , VS, Marokko, Zuid-Afrika, Canada, Australië, Mozambique en Brazilië.
Hij heeft met veel grote Amerikaanse improvisatiemuzikanten gewerkt, waaronder Henry Grimes, Roscoe Mitchel (Art Ensemble of Chicago), Roswell Rudd (Steve Lacy) en heeft een duo met Nicole Mitchel (Black Earth Ensemble), Elliott Sharp, Bill Laswell en Thurston. Moore (Sonische jeugd).
Recentelijk kon je hem bewonderen in groepen van Evan Parker, Shabaka Huthchins, Seb Roachford, Trevor Watts en John Butcher.

Dit wordt een concert om bijzonder naar uit te kijken...

Audrey Lauro - alto saxofoon
Alexander Hawkins - piano
Mark Sanders - drums & percussieANDERE CONCERTEN 26 MEI

AFGELAST

 

met de geweldige steun van De Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent

 

website © lepetitchevalier 2022